Woningrenovatie en renovatie bedrijfsruimtes

De looks van toen de gemakken van nu

Woningrenovatie is een vak apart. Unit 11 is gespecialiseerd in het renoveren van oudere woningen en bedrijfsruimtes. Veel oude woningen, bijvoorbeeld de jaren dertig woningen, zijn in de jaren zeventig gestript en voorzien van de moderne gemakken van toen. Plafonds werden verlaagd, kamer en suite deuren zijn massaal verwijderd en de bekende schouw werd weggehakt. Hiermee gingen ook alle mooie details verloren, zoals de glas in lood ramen, de ornamenten aan het plafond, de mooie gefreesde randjes aan kozijnen en deurposten en natuurlijk de typerende paneeldeuren.

Winkelrenovatie

U heeft een mooie winkelruimte kunnen bemachtigen en u wilt deze weer in de oude stijl herstellen? Dat is mogelijk. Ik kan de winkelruimte omtoveren in de stijl die u passend vindt bij het product dat u verkoopt. Het laten zien van de oude baksteen, het balkenplafond en de oude vloer is tegenwoordig in. Daarnaast kan ik de ruimte weer voorzien van op maat gemaakte kasten en toonbank.

Woningrenovatie in Zwolle en omgeving

Unit 11 heeft meerdere woningrenovaties in de binnenstad van Zwolle gedaan. Voorbeelden hiervan kunt u vinden onder de afgeronde projecten van Unit 11. In Zwolle en in de hanzesteden rond Zwolle, zoals Deventer, Zutphen, Kampen, Elburg, Hattem, Harderwijk vindt u veel oude woningen, waarvan de charme behouden moet blijven, maar wel onzichtbaar voorzien kunnen worden van de moderne gemakken van nu. Denk aan centrale verwarming of vloerverwarming, dubbele beglazing en muurisolatie. Denkt u zelf aan het moderniseren van uw woning, laat dit dan doen door een specialist met oog voor detail. Ik denk graag met u mee over passende oplossingen.

Wat kan ik voor u betekenen?

R

 

Muurisolatie

De muren van oude woningen zijn vaak slecht of niet geïsoleerd. U verliest hierdoor veel warmte via de wanden. U kunt veel energie besparen door de wanden te laten isoleren. Unit 11 isoleert de wanden efficiënt waardoor u binnen zo weinig mogelijk ruimte verliest. De muren worden naar wens afgewerkt met stucwerk of glasvezelbehang.

R

 

Elektra

De oude bedrading wordt vervangen voor veilig draadwerk en waar nodig geaard. Ik bespreek met u waar de contactpunten moeten komen voor televisie, verlichting en andere huishoudelijke apparaten. De bedrading zal zo veel mogelijk aan het oog worden onttrokken.

R

 

Leidingwerk en cv

Vaak is het leidingwerk of de cv installatie aan vervanging toe. De gebruikte materialen zijn verroest of poreus, of de het leidingwerk voldoet niet meer aan de hedendaagse veiligheidseisen. Ik vervang het oude leidingwerk, zorg dat het efficiënt en netjes wordt weggewerkt. Daarnaast kan ik vloerverwarming aanleggen waardoor u geen grote radiatoren in het zicht heeft. Vloerverwarming is in een aantal opzichten meer voordelen dan centrale verwarming, maar het is niet altijd in alle gevallen mogelijk  om dit toe te passen. Ik geef u graag advies over wat wel en wat niet mogelijk is.

R

 

Renovatie toilet en badkamer

Uw badkamer of toilet kan wel een make over gebruiken. Ik kan deze ruimtes voorzien van nieuw tegelwerk, een fontein naar keuze en moderne wc-pot. De badkamer voorzie ik van ligbad en inloopdouche en ik kan eventueel een badkamermeubel op maat maken. Uniek, strak en naar eigen ontwerp. Neem contact op over de mogelijkheden.

R

 

Kasten en inbouwwerk op maat

Oudere woningen en winkelruimtes hebben niet de standaard afmetingen van de de nieuwbouwwoningen van tegenwoordig. Maten van vensterbanken, deuren, kasten, maar ook de hoogte van het plafond maken het lastig om passende meubels te vinden. Ik maak alles op maat in de houtsoort die past bij de stijl van de woning of winkel. Eikenhouten vensterbanken, nieuwe inbouwkasten met paneeldeuren of moderne schuifdeuren, bedden of zwevende planken. Stuur me je wens en ik neem contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.

R

 

Vervangen van kozijnen en deurposten

Ouder raamwerk kan niet altijd worden voorzien dubbele beglazing. Kozijnen en overig raamwerk zal dan moeten worden vervangen. Ook kan het zijn dat kozijnen echt toe zijn aan vervanging doordat vocht heeft toegeslagen. Ik meet voor u de graag de kozijnen in en vervang deze voor duurzaam houtwerk van nu. Het kan me voorstellen dat de charme van het oude kozijn gehandhaafd moet blijven. Hier zijn zeker mogelijkheden voor. Ik neem dit graag met u door. Voorbeelden over het vervangen van kozijnen en deurposten vindt u onder de projecten van Unit 11.

R

 

Vloeren en plinten

Persoonlijk vind ik dat bij jaren dertig woningen en ouder laminaat niet passend is bij de charmes van de woning. Een mooie oude eikenhouten treinwagon vloer of oude grenen vloer brengt de charme weer tot leven. Het leggen van een houten vloer kan een probleem opleveren als je geen rekening houdt met de eigenschappen van hout. Het krimpen en uitzetten van hout zorgt ervoor dat het de planken krom kunnen trekken, kunnen gaan scheuren of dat je hele vloer los komt. Ik werk veel met hout en ben bekend met de eigenschappen. Het leggen van de vloer doe ik graag voor u en kan u adviseren over de behandeling van de gekozen houtsoort. Een plint maakt het geheel af. De stijl is bepalend de hoogte kenmerkend. Mijn advies is dit direct na het leggen van de vloer te laten doen. Het leggen van plinten is een klus die vaak blijft liggen.

R

 

Wifi en hifi

Hoe vaak ziet u niet de modem voor televisie en internet gewoon nog in de huiskamer staan? Of dat de luidspreker draden nog over de vloer voor de plint langs in het oog liggen? Laat bij de renovatie van uw woning of winkelpand direct de bedrading wegwerken. Ik werk bedrading onzichtbaar weg en zorg ervoor dat uw meterkast weer schoon, opgeruimd en overzichtelijk er uit ziet.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Unit 11 of wilt u de mogelijkheden doornemen? Wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust contact met me op.

06 491 084 32

Remon Scholten Unit 11

Waar kun je Unit 11 vinden
Faradaystraat 13H
8013PH Zwolle
 
 
KvK 52535231

Neem contact op

Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Unit 11 voor al uw maatwerk!