Dakkapellen en dakramen plaatsen

Meer licht en meer ruimte

Iedereen heeft behoefte aan meer licht en ruimte. U toch ook? Sta er eens bij stil dat je daarvoor niet altijd een nieuwe woning hoeft te kopen. Uw zolder kan eenvoudig binnen een dag van meer licht en ruimte worden voorzien. Het plaatsen van een dakkapel of dakraam maakt u zolder tot een bruikbare ruimte. Zo is het mogelijk om van uw zolder een extra slaapkamer te maken of kunt u er een heerlijk kantoorruimte van maken.

Dakkapel of dakraam

U kunt kiezen tussen meer licht of meer ruimte, of natuurlijk allebei. Een dakkapellen geven u meer ruimte en maken van uw zolder een extra bruikbaar vertrek. Uw woning zal in waarde stijgen, omdat het aantal bruikbare vierkante meters vloeroppervlak toeneemt. Dakramen zorgen voor extra licht en vergroten het ruimte gevoel wel, maar vergroten de ruimte niet. Ik zie vaak dat klanten kiezen voor de combinatie van dakraam en dakkapel. Aan de ene kant een extra venster en aan de andere kant van het dak een kapel. Zo maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden van uw zolder.

Bouwvergunning of omgevingsvergunning

Voor het plaatsen van een dakraam heeft u in de meeste gevallen geen bouwvergunning nodig. U kunt dit het beste voor de zekerheid checken bij uw gemeente of via www.omgevingsloket.nl. Woningen die een beschermd stadsgezicht zijn of de monumentale status hebben mogen in de regel niet aangepast worden en hiervoor ontvangt u geen vergunning. Voor het plaatsen van dakkapellen aan de voorkant van de woning heeft een bouwvergunning nodig, ook wel omgevingsvergunning genoemd. De gemeente kijkt bij het verlenen van een omgevingsvergunning naar 3 zaken:

  1. Het bouwbesluit: in het bouwbesluit liggen de bouw-technische gegevens vast, dus aan welke eisen de kapel moet voldoen (bijvoorbeeld comfort, veiligheid en gezondheid)
  2. De welstandsnota: de welstandsnota beschrijft hoe de dakkapel er uit mag zien, dus waar het uiterlijk van de kapel aan moet voldoen.
  3. Het bestemmingsplan: er wordt gekeken naar de bestemming van de grond waarop uw huis staat en welk gebruik toegestaan is van deze grond.

Maak een afspraak

Wilt u graag advies ontvangen? Bespreekt u graag eerst de mogelijkheden van uw zolder? Ik denk graag met u mee en kan u adviseren over de verschillende merken dakramen, de formaten van dakramen en dakkapellen en leveranciers. Neem dan gerust contact met me op.

06 491 084 32

Remon Scholten Unit 11

Waar kun je Unit 11 vinden
Faradaystraat 13H
8013PH Zwolle
 
 
KvK 52535231

Neem contact op

Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Unit 11 voor al uw maatwerk!